dimarts, 3 de març del 2009

Segona sessió del curs

Hem deixat un temps prudencial, des de la primera sessió celebrada a Guadasséquies, perquè la gent poguera esplaiar-se i anar experimentant amb els blocs que havia creat nous de trinca.
També us hauran començat a sorgir alguns dubtes, fites necessàries per poder plantejar-vos respostes o, almenys, orientar-vos en la recerca de solucions.
D'això es tracta, d'avançar a partir dels conflictes cognitius que anem creant o que ens vagen sorgint.
Aquest dimecres 4 de març Montitxelvo ens acull per poder aprofundir en l'apassionant món dels blocs educatius.
En aquesta segona sessió del curs de blocs farem una ullada a d'altres plataformes, com ara WordPress o Vilaweb Blocs, per tal que constateu la pluralitat d'ofertes blocaires.
De seguida, però, mamprendrem la drecera i començarem a endinsar-nos en la gestió del nostre blocs creats a recer del Blogger. Incidirem, sobretot, en els tipus d'elements que podem incloure-hi, i veurem d'una manera ben palpable l'extensa gamma de funcionalitats que ens permet incorporar el bloc que estem edificant.
No deixarem de banda el treball amb el Google Docs, que ens permetrà allotjar documents en els formats més emprats en educació, com són .TXT, .DOC, o .PDF.
Al final, després de fer un recorregut per alguns dels millors blocs valldalbaidins, la meua proposta és la de repensar les pàgines que estem creant, redissenyant-ne el format i el contingut. De segur que les noves idees i les necessitats que voldreu anar cobrint necessitaran d'un aire nou.
L'important és que veieu que tenim entre mans un nadó al qui voldrem traure totes les seues possibilitats, i això depén de nosaltres.
Lluny de pensar en una tasca acabada, constatarem que tenim un bastiment en constant construcció.
I en un horitzó no massa llunyà s'albira la sindicació o RSS, i la possibilitat d'afegir arxius de so, de vídeo, àlbums d'imatges i indicadors geogràfics.
Açò no ha fet més que començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada